моето куче

Понякога нещата изглеждат по-сложни, отколкото са. Чудесен пример за това са къщичките за кучета. Пишем тази статия, с надеждата да прегледате cнимките и да се
убедите, че сглобяването не е сложно а даже напротив-приятно е!
Не са необходими инструменти и предварителна подготовка. Единственото е да имате под ръка отвертка или още по-добре винтоверт. И така, нека започваме!

 

 

 

1. Поставете стената с отвора и едната страница, както е показано на снимка 1. Внимавайте страницата да е с прага от долната страна. Страницата трябва да стъпи на прагчето на стената с отвора. Внимателно подравнете външния ръб на двете стени.

 

 

 

Сглобяване на къща за куче

2. Поставете и другата страница и подравнете и нея. За сега не посягайте към винтовете.

Как да сглобим куща за куче

3. Сложете скарата, наместете добре страниците. Скарата ще остане подвижна, страниците не трябва да са плътно до нея.

кучешка колиба

4. Завийте необходимия брой винтове на стената с отвора (има маркирани дупки). Според размера на къщата за кучета, може да има 4 или 6 винта. Не затягайте докрай, само фиксирайте.

монтаж а кучешка колибка

5. Без да махате скарата, подравнете и фиксирайте и гръбчето на къщичката. При него също има маркирани 4 или 6 отвора. Не затягайте докрай.

указания за сглобяване

6. Остава да поставим покрива. От вътрешната страна на покрива има планки. Поставете първия панел така, че планката да опре в корпуса на къщичката (както е показано на снимката). В предната част на къщичката покривът трябва да стърчи повече. Не фиксирайте за сега.

монтаж на покрива

7. Поставете по същия начин и другия панел на покрива. Тук ще трябва да се намеси добра душа и да помогне. Там където се събират двата панела, трябва да изглежда както на снимката. Нагласете покрива така, че да си паснат двете му платна, ако е необходимо, повдигнете малко платната. Завийте винтове така, че да прихванете стената с отвора и гръбчето на къщичката, за планките на покрива.

монтаж на покрива на кучешката къща

8. Поставете завършващата лайсна, като я фиксирате с 4 винта, както е показано. Къщичката е готова!!!

сглобена къща за куче

Още статии по темата:

КЪЩА ЗА КУЧЕ, НО КАКВА?

5 СЪВЕТА ПРИ ИЗБОРА НА КЪЩА ЗА КУЧЕ.

КУЧЕТАТА И ЗИМАТА