Богатия избор от модели и размери къщи за кучета, понякога ни действа доста объркващо. Как да преценим кое е най-доброто?
Качествените къщи за кучета
Коя къща може да наречем качествена? Тази, в която Вашият любимец се чувства добре и е защитен от промените във времето. Къщата трябва да харесва и на Вас, трябва да е с дълъг период на експлоатация. Цената никога не е без значение, така че, ако прибавим и приемлива цена, получаваме идеалната къща за куче.

моето куче



Няколко неща, които трябва да знаете:

1. Не се доверявайте на хора, които просто сковават поредния модел. Повечето от тях не разбират поведението на кучето, няма да тестват модела и като резултат, кучето Ви може да си има дом, в който да не влиза.

2. Ако купувате кучешка колиба, която е в сглобено състояние, помислете как може да я почиствате, огледайте отвътре за стърчащи пирони и недобре пригладени сглобки. Разглобените, обикновено са серийно производство и всеки детайл е изработен по-установена технология.

3. Кучешката къща трябва да е защитена от дъжд и сняг. Покрива е добре да е изолиран, но и керемидообразно наредени плоскости, също вършат добра работа. Ако въпреки всичко пропуска вода, вложете малко майсторство и ще решите проблема.

4. Дъното на къщата за кучета може да е повдигнато от земята или директно върху нея. Това е една от основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание. Повдигнатото дъно ще спести на кучето евентуално наводнение и ще е по-практична при сняг и кал, освен това ще предотврати просмукването на влага вътре и в постелята на кучето. Дъното плътно до земята ще е чудесно решение за къщите, които да е под навес или са поставени върху някаква настилка.

Още статии по темата:

КАК ДА СГЛОБИМ КЪЩА ЗА КУЧЕ В 8 СТЪПКИ

5 СЪВЕТА ПРИ ИЗБОРА НА КЪЩА ЗА КУЧЕ.

КУЧЕТАТА И ЗИМАТА